Nutriční hodnoty (Černá omáčka k vánočce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 6 009 kJ / 1 436 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 23,27 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,27 g |
| Tuky | 53,14 g |
| – nasycené | 4,81 g |
| – nenasycené | 43,02 g |
| –– mononenasycené | 12,56 g |
| –– polynenasycené | 30,46 g |
| ––– omega 3 | 3,68 g |
| Vláknina | 39,70 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 449 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 196,38 g |
| – cukry | 157,88 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g sušených švestek bez pecek | Švestky sušené | 200 g |
| 3 lžíce 3 lžíce rozinek | Rozinky | 45 g |
| 3 lžíce 3 lžíce nasekaných ořechů | Vlašské ořechy | 45 g |
| 3 lžíce 3 lžíce nasekaných mandlí | Mandle loupané | 45 g |
| kousek kousek celé skořice | Skořice ceylonská | |
| 4-5 4-5 hřebíčků | Hřebíček | |
| badyán (podle chuti) | Badyán | |
| 500-600 ml 500-600 ml vody | Voda | 550 ml |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce povidel | Povidla | 57.5 g |
| perník na strouhání | Perník | |
| rum | Rum | |
| cukr | Cukr bílý | |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |