Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

NOVINKA: Naše chalupářská kuchařka

Koupit za 399 Kč

Smažená brokolice

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

12. 8. 2009 20:54

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 731 kJ / 414 kcal
Bílkoviny39,36 g
Tuky16,62 g
Vláknina20,50 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 249 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy16,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Brokolice je výborná a nenadýmá jako květák.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

BronislavaP BronislavaP

15. 3. 2016 14:16

Byla to trošičku piplačka, ale stálo to za to...

DragonFly

27. 10. 2011 13:27

Dodala bych pro ty nezkušené jako jsem já, brokolici řádně osolit.:-D:-D A se sýrem je to perfektní. :):yes:

Gabina

2. 11. 2009 16:35

elinka

31. 10. 2009 12:04

..jak vaříš ty knedlíky v mikrovlnce?to fakt bych chtěla vyzkoušet!!!písni-kouknu sem v neděli!pa

Jaruna18 Jaruna18

13. 8. 2009 12:52

Václave :yes::yes:

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

13. 8. 2009 12:19

Magdalenko. Jestli jsi si jen chvilinku pomyslela, že to budu brát, že to je proti mně, tak mne znáš ještě málo. UBEZPEČUJI TĚ, že jsem si to nepřipustil ani maličko, natož, že by mně to pohněvalo. Mne naštve jen blbost a nespravedlnost.A to ještě až za delší dobu. Jinak se dá na mne dříví štípat. Nediv se. Mám na to postavu. Neřeš to. Ahoj a čauky Václav.

Hella Hella

13. 8. 2009 11:06

Kdysi jsem taky brokolici smažila ale dávno už používám způsob, který nám daleko víc chutná http://www.toprecepty.cz/recept/2775-nejjednodussi.... Z odpadlých růžiček a asi 3/4 vršku z nastrouhaného košťálu (toho tlustého a oloupaného) je výborná polévka. Brokolici vařím po částech ve vodě rozebranou (aby nebylo zbytečně moc vody). Pak stačí jen ochutit, zahustit jíškou, přidat smetanu a oběd je za 10 min. na stole.

magdalenka magdalenka

13. 8. 2009 10:47

Václav, prosím, to nebolo proti tebe, kdeže! Iba, že voľakedy som brokolicu, karfiol varila vo vode, samozrejme veľký hrniec navyše umývať...Potom ma ktosi poučil, ako to ide jednoducho v mikrovlnke. A varím tam aj zemiaky, knedlíky. Na staré kolená zisťujem, čo všetko mikrovlnka dokáže... doteraz som ju požívala len na zohrievanie...;-)

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

13. 8. 2009 10:27

Magdalenko. Neodsuzuji tvůj způsob a vyzkouším to v té mikrovlnce taky,. Já dělám takový míchaný salát všeho možného,co zrovna máme - papriky, cibule, rajče, okurky, /někdy salám a vajíčko na tvrdo)tvrdý sýr ,oliv. olej, sůl, pepř, ocet a tatarku nebo Majolku® a nakonec trochu balkánského sýra.( je li třeba přioctit a štipec cukru (převážně ze syrové zeleniny), ale tady využívám i ty stonky od růžiček brokolice a květáku (NE TY DOLNÍ SILNÉ)jen ty pod květem, aby se nerozpadla růžička. To by se asi i mně hodilo.Je to dobrá večeře s rohlíkem, když to nechám pár hodin, nebo den v chladnici. Václav.

magdalenka magdalenka

13. 8. 2009 09:01

Ešte som chcela dodať, ak upravujem brokolicu v MW - neprídem o vitamíny, nemajú sa kde vyvariť...
A k tomu nadúvaniu - "košťály" nadúvajú, ružičky nie, alebo značne menej. Brokolica je super, u nás má úspech na všetky spôsoby. Všetkým príjemný deň!

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

13. 8. 2009 08:45

Brokolici děláme raději než květák,ale nevaříme a ani nespařujeme. ( ani květák, ani brokolici). DOPORUČUJI !! Děláme to tak roky a už na náš způsob smažení přešli všichni naši příbuzní i přátelé a známí. Je nutné smažit TROŠÍNEČKU pomaleji, ale zato se vám to vrátí v chuti . A ještě jedna výhoda. My děláme dost jak květáku, tak brokolice, takže většinou zůstane. My po usmažení dáváme na dno takové větší misky (antikoro), složené papírové utěrky(aby nebylo moc mastné), kam usmažené růžičky dáváme. Co nesníme, sní se studené později jen tak i druhý den a není to nikterak rozměklé, jak trojobal, tak uvnitř to zůstane dostatečně tuhé nerozblemtlé ale velmi dobré. Neovařujeme ani když zapékáme brokolici v zapékací misce, zalité takovou sýrovou omajdou (prodávanou v sáčku, která se míchá se smetanou a brokolice se šumkou a pod). Hotové jídlo není tak rozbředlé, jako když se řídíte návodem na sáčku a brokolici ovaříte. Zkuste a jistě budete spokojeni. Nehledě, že neztrácíte vytamíny atd.

magdalenka magdalenka

13. 8. 2009 08:29

Dobrý deň, ja brokolicu aj karfiol pred smažením, zapekaním nevarím vo vode, ani nesparujem, ale "varím" v mikrovlnke. Dám na sklenú misu, prikryjem poprepichovanou potrav. fóliou, mikroténom. Na maxime asi 5-6 min, podľa množstva, treba kontrolovať. Voda iba zbytková z umytia. Brokolica ostáva krásne zelená. Brokolicu aj karfiol pred úpravou tiež namáčam v slanej vode, kvôli hmyzu. V poslednej dobe hmyz, húsenice nebývajú, poľnohospodári postrekujú poctivo.

Bibinka Bibinka

12. 8. 2009 23:16

Špagetko, takhle já obaluji na Štědrý den kapra, je to fakt dost dobrý;-)

pipre pipre

12. 8. 2009 23:04

Přesně tak dělám brokolici i já:-). Dříve jsem ji chvíli vařila, dnes spařuji. Dokonce jsem četla, že pro ty, kteří mají problémy s nadýmáním po požití, doporučuje se brokolici uvařit a poté dát po zchlazení zchladit i do lednice, prý pak nenadýmá a krásně zezelená. Včera jsem zas v jedné své kuchařce četla, že je dobré dát brokolici před vařením do studené vody(jen teď nevím, jestli do solené a na jak dlouho - až přijedu domů, upřesním), aby vyplaval drobný hmyz.Bodík:yes:

vybusna vybusna

12. 8. 2009 22:53

spagetka...vykonam!!!

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Josef Maršálek

nově v eshopu

Do obchodu

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: brokolice recepty brokolice co uvařit z brokolice obalovana brokolice jak uvařit brokolici recept na smazenou brokolici brokolice recepty smaženábrokolice brokolice a dna obalena brokolice recept z brokolice jak se vaří brokolice smazena nrokolice brokolicová smaženky - recept brokolice smažená v troubě smažená brokolice v troubě jak smazit brokolici smžená brokolice recept brokolice brokolice v těstíčku

Suroviny: brokolice, vejce, mléko, mouka hladká, strouhanka, olej

TopRecepty.cz

Smažená brokolice

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0VoK