Nutriční hodnoty (Vločková polévka se zeleninou a vejcem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 9
| Energie | 7 552 kJ / 1 805 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 64,66 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 46,79 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,88 g |
| Tuky | 113,41 g |
| – nasycené | 63,48 g |
| – nenasycené | 43,74 g |
| –– mononenasycené | 31,95 g |
| –– polynenasycené | 11,79 g |
| ––– omega 3 | 1,40 g |
| Vláknina | 16,57 g |
| Cholesterol | 740 mg |
| Sodík | 515 mg |
| Sůl | 1,08 g |
| Sacharidy | 123,12 g |
| – cukry | 25,79 g |
| ––– laktóza | 15,34 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100 g 100 g ovesných vloček | Vločky ovesné | 100 g |
| 80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g |
| 180 g 180 g kořenové zeleniny | Mrkev čerstvá | 180 g |
| 25 g 25 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 25 g |
| 300 ml 300 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 300 ml |
| 2,8 l 2,8 l vývaru | Vývar masový | 2799.999952316284 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| mletý muškátový květ | Muškát květ sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |