Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Dýně s kořenovou zeleninou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie2 048 kJ /
489 kcal
Bílkoviny8,07 g
– z toho živočišné bílkoviny0,14 g
– z toho rostlinné bílkoviny7,93 g
Tuky28,87 g
– nasycené12,00 g
– nenasycené16,19 g
–– mononenasycené12,46 g
–– polynenasycené3,74 g
––– omega 30,96 g
Vláknina22,37 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 133 mg
Sůl0,28 g
Sacharidy40,15 g
– cukry17,14 g
––– laktóza0,16 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
400 g 400 g dýně - oloupané Dýně čerstvá 400 g
40 g 40 g petržele Petržel kořenová čerstvá 40 g
60 g 60 g celeru Celer bulva čerstvá 60 g
60 g 60 g mrkve Mrkev čerstvá 60 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
2 lžíce 2 lžíce másla Máslo kravské 20 g
1 lžic 1 lžic oleje Olej řepkový 11 ml
6 kuliček 6 kuliček pepře Pepř černý
6 kuliček 6 kuliček nového koření Nové koření
1 1 bobkový list Bobkový list sušený
1 1 smetana ke šlehání Smetana kravská sladká 30%
cca 2 dl 2 dl zeleninového vývaru Vývar zeleninový 200 ml
hladká mouka dle potřeby Mouka pšeničná hladká
sůl Sůl mořská
cukr krupice Cukr bílý
ocet Ocet lihový

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.