Nutriční hodnoty (Dýně s kořenovou zeleninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 2 048 kJ / 489 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,07 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,14 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,93 g |
Tuky | 28,87 g |
– nasycené | 12,00 g |
– nenasycené | 16,19 g |
–– mononenasycené | 12,46 g |
–– polynenasycené | 3,74 g |
––– omega 3 | 0,96 g |
Vláknina | 22,37 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 133 mg |
Sůl | 0,28 g |
Sacharidy | 40,15 g |
– cukry | 17,14 g |
––– laktóza | 0,16 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g dýně - oloupané | Dýně čerstvá | 400 g |
40 g 40 g petržele | Petržel kořenová čerstvá | 40 g |
60 g 60 g celeru | Celer bulva čerstvá | 60 g |
60 g 60 g mrkve | Mrkev čerstvá | 60 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
1 lžic 1 lžic oleje | Olej řepkový | 11 ml |
6 kuliček 6 kuliček pepře | Pepř černý | |
6 kuliček 6 kuliček nového koření | Nové koření | |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
1 1 smetana ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | |
cca 2 dl 2 dl zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 200 ml |
hladká mouka dle potřeby | Mouka pšeničná hladká | |
sůl | Sůl mořská | |
cukr krupice | Cukr bílý | |
ocet | Ocet lihový |