Nutriční hodnoty (Polévka z hlívy s nočky z vinné klobásy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 5 694 kJ / 1 361 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,29 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 29,75 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 19,54 g |
Tuky | 84,60 g |
– nasycené | 45,51 g |
– nenasycené | 38,25 g |
–– mononenasycené | 24,41 g |
–– polynenasycené | 13,84 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 31,14 g |
Cholesterol | 135 mg |
Sodík | 2,48 g |
Sůl | 6,00 g |
Sacharidy | 87,35 g |
– cukry | 21,92 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
cca 350 g 350 g hlívy ústřičné | Hlíva ústřičná syrová | 350 g |
1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
50 g 50 g uzeného špeku | Špek | 50 g |
cca 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
40 g 40 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 40 g |
cca 1,2 l cca 1,2 l vývaru | Vývar hovězí | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
majoránka nebo tymián | Majoránka sušená | |
cca 200 g 200 g vinné klobásy bez střívka | Klobása vinná | 200 g |
1 1 větší brambora | Brambor zimní | 50 g |
2 lžíce 2 lžíce mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | 20 g |