Nutriční hodnoty (Polévka z hlívy s nočky z vinné klobásy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 5 694 kJ / 1 361 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 49,29 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 29,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,54 g |
| Tuky | 84,60 g |
| – nasycené | 45,51 g |
| – nenasycené | 38,25 g |
| –– mononenasycené | 24,41 g |
| –– polynenasycené | 13,84 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 31,14 g |
| Cholesterol | 135 mg |
| Sodík | 2,48 g |
| Sůl | 6,00 g |
| Sacharidy | 87,35 g |
| – cukry | 21,92 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| cca 350 g 350 g hlívy ústřičné | Hlíva ústřičná syrová | 350 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 50 g 50 g uzeného špeku | Špek | 50 g |
| cca 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 40 g 40 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 40 g |
| cca 1,2 l cca 1,2 l vývaru | Vývar hovězí | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| majoránka nebo tymián | Majoránka sušená | |
| cca 200 g 200 g vinné klobásy bez střívka | Klobása vinná | 200 g |
| 1 1 větší brambora | Brambor zimní | 50 g |
| 2 lžíce 2 lžíce mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | 20 g |