Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polévka z hlívy s nočky z vinné klobásy)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 6

Energie5 694 kJ /
1 361 kcal
Bílkoviny49,29 g
– z toho živočišné bílkoviny29,75 g
– z toho rostlinné bílkoviny19,54 g
Tuky84,60 g
– nasycené45,51 g
– nenasycené38,25 g
–– mononenasycené24,41 g
–– polynenasycené13,84 g
––– omega 30,10 g
Vláknina31,14 g
Cholesterol 135 mg
Sodík 2,48 g
Sůl6,00 g
Sacharidy87,35 g
– cukry21,92 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
cca 350 g 350 g hlívy ústřičné Hlíva ústřičná syrová 350 g
1 1 velká cibule Cibule čerstvá 70 g
50 g 50 g uzeného špeku Špek 50 g
cca 3 stroužky 3 stroužky česneku Česnek čerstvý 21 g
40 g 40 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 40 g
cca 1,2 l cca 1,2 l vývaru Vývar hovězí
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
majoránka nebo tymián Majoránka sušená
cca 200 g 200 g vinné klobásy bez střívka Klobása vinná 200 g
1 1 větší brambora Brambor zimní 50 g
2 lžíce 2 lžíce mleté sladké papriky Paprika červená sušená 20 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.