Boršč s protlakem

yossi Kuchař: yossi

Doba přípravy: 1 hod 30min. 8 porcí Polévky 3 názory

Suroviny

300 g hovězího masa
200 g vepřového masa
(mäsa môže byť menej, ale dáme kosti)
2 mrkve
2 petržele
1/2 kalerábu
1/4 celeru
10 kuliček bílého pepře
1 cibuľu
200 g rajčatového protlaku
0,3 dcl sterilované červené řepy
4 kuličky nového koření
10 kuliček černého pepře
3 bobkové listy
sůl
olej
sladká smetana
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Mäso pokrájané na kocky (a prípadne aj kosti) dáme variť do vody so soľou, koreninami a celou cibuľou, kým nie je skoro hotové. V normálnom hrnci varíme asi 60 minút, v kuchte 30 minút.

  2. Zeleninu pokrájame na kocky, kapustu na rezance. Na oleji osmažíme zeleninu, pridáme kapustu, zalejeme vodou, pridáme uvarené mäso s vodou, v ktorom sa varilo, červenú repu aj s nálevom a rajčinový pretlak.

  3. Keď je zelenina uvarená, môžeme podávať. Po naložení na tanier na vrch nalejeme lyžicu sladkej smotany.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Boršč s protlakem

  • 1974andrea 1974andrea

    Přidávám fotku a bodík:yes:. Boršč je výbornej. Dělala jsem jen z hovězího masa.;-)

    Odpovědět

  • yossi yossi(autor receptu)

    Odskúšal som tých receptov kopec, ale tento mi najviac chutí ako ten, čo som jedával keď som bol na vojne na ukrajinských hraniciach. Tam bol úplne super.;-)

    Odpovědět

  • PatkovaKaterina PatkovaKaterina

    Dělám stejně a je to super:-p Dávám 1. bod:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: boršč borst boršč recept falešný boršč s rajským protlakem a mletým masem polévka z červené řepy recept na borsc

Zapomněl/a jsem heslo