Nutriční hodnoty (Bramborovo-kedlubnová polévka se zakysanou smetanou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 1 903 kJ / 455 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,74 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 6,87 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,88 g |
Tuky | 20,03 g |
– nasycené | 12,59 g |
– nenasycené | 6,29 g |
–– mononenasycené | 4,81 g |
–– polynenasycené | 1,48 g |
––– omega 3 | 0,31 g |
Vláknina | 8,25 g |
Cholesterol | 54 mg |
Sodík | 110 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 49,78 g |
– cukry | 13,95 g |
––– laktóza | 5,70 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
150 g 150 g kedlubny oloupané | Kedluben čerstvý | 150 g |
150 g 150 g brambor oloupaných | Brambor zimní | 150 g |
150 g 150 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 150 ml |
máslo | Máslo kravské | |
15 g 15 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 15 g |
400 ml 400 ml vývaru | Vývar hovězí | 400 ml |
sůl | Sůl mořská | |
bylinky dle chuti | Petržel nať čerstvá | |
vejce nebo zakysaná smetana na dozdobení | Vejce slepičí |