Nutriční hodnoty (Bramborovo-kedlubnová polévka se zakysanou smetanou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 1 903 kJ / 455 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,74 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,87 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,88 g |
| Tuky | 20,03 g |
| – nasycené | 12,59 g |
| – nenasycené | 6,29 g |
| –– mononenasycené | 4,81 g |
| –– polynenasycené | 1,48 g |
| ––– omega 3 | 0,31 g |
| Vláknina | 8,25 g |
| Cholesterol | 54 mg |
| Sodík | 110 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 49,78 g |
| – cukry | 13,95 g |
| ––– laktóza | 5,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g kedlubny oloupané | Kedluben čerstvý | 150 g |
| 150 g 150 g brambor oloupaných | Brambor zimní | 150 g |
| 150 g 150 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 150 ml |
| máslo | Máslo kravské | |
| 15 g 15 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 15 g |
| 400 ml 400 ml vývaru | Vývar hovězí | 400 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| bylinky dle chuti | Petržel nať čerstvá | |
| vejce nebo zakysaná smetana na dozdobení | Vejce slepičí |