Nutriční hodnoty (Bylinková játrová omáčka se žampiony)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 1 966 kJ / 470 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,14 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 51,73 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,41 g |
| Tuky | 16,88 g |
| – nasycené | 5,63 g |
| – nenasycené | 7,29 g |
| –– mononenasycené | 5,05 g |
| –– polynenasycené | 2,24 g |
| ––– omega 3 | 0,07 g |
| Vláknina | 9,67 g |
| Cholesterol | 1,49 g |
| Sodík | 232 mg |
| Sůl | 0,54 g |
| Sacharidy | 20,32 g |
| – cukry | 5,21 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g kuřecích jater (nebo králičích, krůtích...) | Játra kuřecí | 300 g |
| 100 g 100 g čerstvých žampionů | Žampion čerstvý | 100 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
| snítka snítka rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| snítka snítka tymiánu | Tymián sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| cca 2 dl 2 dl vývaru | Vývar hovězí | 200 ml |
| olej | Olej řepkový |