Nutriční hodnoty (Jablkové záviny z plundrového těsta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 399 kJ / 3 920 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 129,73 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 14,73 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 115,00 g |
| Tuky | 46,12 g |
| – nasycené | 10,97 g |
| – nenasycené | 24,24 g |
| –– mononenasycené | 11,46 g |
| –– polynenasycené | 12,78 g |
| ––– omega 3 | 1,10 g |
| Vláknina | 30,00 g |
| Cholesterol | 854 mg |
| Sodík | 61 mg |
| Sůl | 0,14 g |
| Sacharidy | 731,39 g |
| – cukry | 50,01 g |
| ––– laktóza | 0,01 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg hladké mouky (přesáté) | Mouka pšeničná hladká | 1000 g |
| 1 1 máslo nebo Hera | Máslo kravské | 1 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| kostka kostka droždí | Droždí pekařské lisované | |
| 4 4 žloutky | Vaječný žloutek | 92 g |
| troška cukru na droždí | Droždí pekařské lisované | |
| mléko dle potřeby (cca 300 ml) | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
| máslo | Máslo kravské | |
| vajíčko na potření závinů | Vejce slepičí | |
| jablka | Jablko čerstvé | |
| skořicový cukr | Cukr skořicový | |
| ořechy | Vlašské ořechy | |
| kousek kousek másla | Máslo kravské |