Nutriční hodnoty (Krémové francouzské brambory se sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 19 299 kJ / 4 613 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 127,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 106,88 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,62 g |
| Tuky | 364,36 g |
| – nasycené | 202,51 g |
| – nenasycené | 152,41 g |
| –– mononenasycené | 132,67 g |
| –– polynenasycené | 19,75 g |
| ––– omega 3 | 1,75 g |
| Vláknina | 22,98 g |
| Cholesterol | 708 mg |
| Sodík | 8,66 g |
| Sůl | 22,20 g |
| Sacharidy | 178,98 g |
| – cukry | 21,97 g |
| ––– laktóza | 11,33 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 250 g 250 g slaniny | Špek | 250 g |
| 2 2 šalotky | Šalotka čerstvá | |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 100 ml 100 ml bílého suchého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
| 200 ml 200 ml 33% smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř černý mletý | Pepř černý mletý | |
| 400 g 400 g Hermaduru | Romadur 20 % t. v s. | 400 g |