Nutriční hodnoty (Polévka z kroupového jelítka - "prdelačka")
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 1 560 kJ / 373 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,31 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,78 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,53 g |
| Tuky | 26,79 g |
| – nasycené | 13,26 g |
| – nenasycené | 13,21 g |
| –– mononenasycené | 9,52 g |
| –– polynenasycené | 3,69 g |
| ––– omega 3 | 0,20 g |
| Vláknina | 7,86 g |
| Cholesterol | 20 mg |
| Sodík | 21 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 23,67 g |
| – cukry | 4,98 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 kroupové jelito (cca 200 g) | Jelito | |
| 1,5 lžíce 1,5 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 22.5 g |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 500 ml 500 ml vepřového vývaru | Vývar vepřový | 500 ml |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku (nebo více, podle chuti) | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 lžička 1 lžička majoránky (podle chuti) | Majoránka sušená | 7 g |
| sůl (dle chuti) | Sůl mořská | |
| mletý pepř (dle chuti) | Pepř černý mletý |