Nutriční hodnoty (Polévka z kroupového jelítka - "prdelačka")
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 1 560 kJ / 373 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,31 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,78 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,53 g |
Tuky | 26,79 g |
– nasycené | 13,26 g |
– nenasycené | 13,21 g |
–– mononenasycené | 9,52 g |
–– polynenasycené | 3,69 g |
––– omega 3 | 0,20 g |
Vláknina | 7,86 g |
Cholesterol | 20 mg |
Sodík | 21 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 23,67 g |
– cukry | 4,98 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 kroupové jelito (cca 200 g) | Jelito | |
1,5 lžíce 1,5 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 22.5 g |
1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
500 ml 500 ml vepřového vývaru | Vývar vepřový | 500 ml |
2 stroužky 2 stroužky česneku (nebo více, podle chuti) | Česnek čerstvý | 14 g |
1 lžička 1 lžička majoránky (podle chuti) | Majoránka sušená | 7 g |
sůl (dle chuti) | Sůl mořská | |
mletý pepř (dle chuti) | Pepř černý mletý |