Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polévka z kroupového jelítka - "prdelačka")

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie1 560 kJ /
373 kcal
Bílkoviny7,31 g
– z toho živočišné bílkoviny3,78 g
– z toho rostlinné bílkoviny3,53 g
Tuky26,79 g
– nasycené13,26 g
– nenasycené13,21 g
–– mononenasycené9,52 g
–– polynenasycené3,69 g
––– omega 30,20 g
Vláknina7,86 g
Cholesterol 20 mg
Sodík 21 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy23,67 g
– cukry4,98 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 kroupové jelito (cca 200 g) Jelito
1,5 lžíce 1,5 lžíce sádla Sádlo vepřové 22.5 g
1 1 menší cibule Cibule čerstvá 70 g
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 10 g
500 ml 500 ml vepřového vývaru Vývar vepřový 500 ml
2 stroužky 2 stroužky česneku (nebo více, podle chuti) Česnek čerstvý 14 g
1 lžička 1 lžička majoránky (podle chuti) Majoránka sušená 7 g
sůl (dle chuti) Sůl mořská
mletý pepř (dle chuti) Pepř černý mletý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.