Nutriční hodnoty (Bramborovo-nivové placičky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 7 523 kJ / 1 798 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 35,00 g |
| Tuky | 46,56 g |
| – nasycené | 26,32 g |
| – nenasycené | 16,35 g |
| –– mononenasycené | 13,45 g |
| –– polynenasycené | 2,90 g |
| ––– omega 3 | 0,40 g |
| Vláknina | 18,50 g |
| Cholesterol | 387 mg |
| Sodík | 2,53 g |
| Sůl | 6,21 g |
| Sacharidy | 265,80 g |
| – cukry | 11,60 g |
| ––– laktóza | 1,72 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| asi 500 g 500 g vařených brambor | Brambor zimní | 500 g |
| 250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 120 g 120 g (i více) nivy | Niva 50% t. v s. | 120 g |
| sádlo nebo olej na smažení | Sádlo vepřové | |
| 1 1 kysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| lžička lžička hořčice | Hořčice plnotučná | |
| lžička lžička citronu | Citrón čerstvý | |
| nasekaná petrželka nebo pažitka | Petržel nať čerstvá | |
| lžíce lžíce rajského protlaku nebo kečupu | Protlak rajčatový |