Nutriční hodnoty (Kuřecí játra s houbami a celerovou kaší)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 4 111 kJ / 983 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 73,98 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 68,95 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,03 g |
| Tuky | 62,98 g |
| – nasycené | 26,69 g |
| – nenasycené | 30,50 g |
| –– mononenasycené | 24,71 g |
| –– polynenasycené | 5,79 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 16,35 g |
| Cholesterol | 2,02 g |
| Sodík | 1,34 g |
| Sůl | 3,26 g |
| Sacharidy | 22,97 g |
| – cukry | 7,71 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| cca 400 g 400 g kuřecích jater | Játra kuřecí | 400 g |
| 2 hrsti 2 hrsti sušených předem namočených hub | Hřib čerstvý | |
| asi 50 g 50 g slaniny | Špek | 50 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| snítka snítka rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| olej | Olej řepkový | |
| plátek plátek másla | Máslo kravské | |
| masový vývar podle potřeby | Vývar masový | |
| trochu trochu hladké mouky na zahuštění | Mouka pšeničná hladká | |
| 1/2 1/2 většího celeru nebo 1 malý | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| smetana podle potřeby | Smetana kravská sladká 12% | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| kousek kousek másla | Máslo kravské |