Nutriční hodnoty (Amorův jablečný řez (koláč))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 097 kJ / 5 042 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 92,95 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 47,73 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 45,22 g |
| Tuky | 267,74 g |
| – nasycené | 167,79 g |
| – nenasycené | 89,10 g |
| –– mononenasycené | 76,33 g |
| –– polynenasycené | 12,77 g |
| ––– omega 3 | 2,36 g |
| Vláknina | 42,20 g |
| Cholesterol | 1,06 g |
| Sodík | 807 mg |
| Sůl | 2,10 g |
| Sacharidy | 544,15 g |
| – cukry | 252,76 g |
| ––– laktóza | 30,35 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 350 g 350 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 350 g |
| 0,5 balíčku 0,5 balíčku prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| sůl - špetka špetka | Sůl mořská | |
| 100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 150 g 150 g másla (hery) | Máslo kravské | 150 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce mléka, je-li třeba | ||
| 1 kg 1 kg jablek | Jablko čerstvé | 1000 g |
| 1 lžička 1 lžička citronové kůry (není nutná) | Citronová kúra čerstvá | 5 g |
| cca 120 g 120 g cukru krupice, dle sladkosti jablek | Jablko čerstvé | 120 g |
| 1-2 lžičky 1-2 lžičky skořice mleté | Skořice ceylonská mletá | 7.5 g |
| 5 5 bílků | Vaječný bílek | 165 g |
| 350 ml 350 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 350 ml |
| 1 1 vanilkový pudink | Puding v prášku | 40 g |
| cca 60 g 60 g moučkového cukru, dle chuti | ||
| 400 ml 400 ml smetany ke šlehání 33% | Smetana kravská sladká 30% | 400 ml |