Nutriční hodnoty (Jidáše - sádlové)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 14 959 kJ / 3 575 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 70,34 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 11,24 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 59,10 g |
| Tuky | 130,26 g |
| – nasycené | 61,78 g |
| – nenasycené | 65,24 g |
| –– mononenasycené | 49,86 g |
| –– polynenasycené | 15,39 g |
| ––– omega 3 | 0,35 g |
| Vláknina | 22,20 g |
| Cholesterol | 124 mg |
| Sodík | 526 mg |
| Sůl | 1,26 g |
| Sacharidy | 498,49 g |
| – cukry | 147,69 g |
| ––– laktóza | 12,74 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
| 200 g 200 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
| 120 g 120 g rozpuštěného sádla | Sádlo vepřové | 120 g |
| 260 ml 260 ml vlažného mléka (podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 260 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce rumu | Rum | 34 ml |
| 80 g 80 g cukru krupice | Cukr bílý | 80 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 lžička 1 lžička citronové kůry (čerstvě nastrouhané) | Citronová kúra čerstvá | 5 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 30 g 30 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 30 g |
| 1 hrst 1 hrst rozinek | Rozinky | 50 g |
| nasekané mandle (nebo ořechy dle chuti) | Mandle loupané | |
| rozpuštěné máslo | Máslo kravské | |
| rum | Rum |