Šlehaný vepřový řízek se smetanou a sýrem

mika59 Kuchařka: mika59

Mleté maso 17 názorů

Suroviny

500 g mleté vepřové plece
100 g smetany 33 % (půl kelímku)
80 g sýru typu Hermelín (menší balení)
100 g sýru Eidam, Gouda
sůl
pepř
špetka pálivé papriky
petrželka (nemusí být)
---
mouka
vejce
strouhanka (nejlépe ze dvou dnů starých rohlíků)
tuk na smažení
Recept si zatím oblíbilo 26 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do mletého masa přidáme studenou smetanu, sůl, papriku a pepř. Ponorným mixerem vyšleháme do hladké a jemné směsi. Odložíme do lednice na dvě-tři hodiny.

  2. Oba druhy sýru nakrájíme na drobné kostičky. Přimícháme do masa a případně dochutíme. Tvoříme ploché řízky, uprostřed trochu tenčí. Smažením se vyrovnají.

  3. Řízky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme v rozpáleném tuku z obou stran dozlatova. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší nebo vařenými brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 189 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Šlehaný vepřový řízek se smetanou a sýrem

  • Zdenek z Police Zdenek z Police

    zdenka.s: Není zač děkovat.Když můžu a mám o čem,tak se RÁD o zkušenost podělím.
    Dej(te) vědět,jak to dopadlo.
    Dobrou chuť :yes::-)

    Odpovědět

  • zdenka.s zdenka.s

    Dobrý den, Zdenku,
    moc děkuji za odpověď a hlavně rady :-D už se těším na tu dobrotu :yes:

    Odpovědět

  • Zdenek z Police Zdenek z Police

    zdenka.s: Dobrý den.
    Jde to a zkusil jsem na vlastní hu..(tedy ústa).Jen jsem šišku zabalil do alobalu,dal péct v uzavřeném pekáči asi 45 min.na 180 °C,odkryl,oddělal alobal a dopékal na kůrčičku.Šťáva se udržela.Popř.potírám po odkrytí alobalu rozšlehaným vajíčkem.
    Zdenek.;-)

    Odpovědět

  • zdenka.s zdenka.s

    mika59: masíčko nám moc chutná :yes: tak mě napadlo ,jestli by šlo udělal šišku a upéct jako sekanou ? děkuji :-K

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    Dnes byly opět k obědu ,moc dobré :-K:yes:

    Odpovědět

  • zdenka.s zdenka.s

    Řízky byly dnes k obědu ,šťavnaté, pŕitom nenasáklé olejem.No,pochutnali jsme si.
    Dala jsem jen goudu ,muž Hermelín nejí .
    Rozhodně nebyly naposled .Pro mě je mika59 jistotou, která nezklame :-K

    Odpovědět

  • Zdenek z Police Zdenek z Police

    Opravdu ,,POVEDENÁ dobrota",chutná,šťavnatá.Lepší než námi oblíbený ,,holanďan".:yes:;-)

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Eja57: :-D Děkuji..;-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    To je takový hooodně luxusní a skoro dietní :-8 "holanďan" marně se snažím si kousek vydloubnout z monitoru svého laptopu:yes:

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Koubkova: Děkuji za vyzkoušení..;-) mám radost, že chutnalo..díky..:-K:-K

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    Dnes vyzkoušeno :yes::-K:-K

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Zdenek z Police: Teď už jen doufám, že bude chutnat...;-)

    Odpovědět

  • Zdenek z Police Zdenek z Police

    Jdu do toho,vytrhli jste mě trn z paty.V.plec mám,ale nemohl jsem se rozhodnout na co maso použiji.Ale dám k tomu šťouch.brambory.
    DÍKY :yes:

    Odpovědět

  • JanaHl JanaHl

    Tak přesně takhle (ale jen s tvrdým sýrem) ten řízek dělají u nás v jedné restauraci a občas si na něj dojdu. Zrovna dneska jsme na to s neteřkou vzpomínaly a měla jsem docela chuť si ho udělat.:yes:

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    casino: Nedělám to poprvé a nemám s tím problém, vždy se mi maso dobře rozmělní..

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: slehany mlety řízek vepřový řízek se sýrem holandsky vepřový řízek řízek z mletého masa se sýrem šťavnatý mletý řízek ze se se sýrem veprovy jazyk v receptech vepřový řízek mlety rizek se syrem a žampiony vepřová plec řízek mleté řízky se sýrem veprovy rizek plnenyh syrem vepřový řízek recept pečené řízky se smetanou slehane rizky vepřové řízky pečené se smetanou ponorní řízek holandský řízek slehany

Zapomněl/a jsem heslo