Šlehaný vepřový řízek se smetanou a sýrem

mika59 Kuchařka: mika59

Mleté maso 13 názorů

Suroviny

500 g mleté vepřové plece
100 g smetany 33 % (půl kelímku)
80 g sýru typu Hermelín (menší balení)
100 g sýru Eidam, Gouda
sůl
pepř
špetka pálivé papriky
petrželka (nemusí být)
---
mouka
vejce
strouhanka (nejlépe ze dvou dnů starých rohlíků)
tuk na smažení
Recept si zatím oblíbilo 26 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do mletého masa přidáme studenou smetanu, sůl, papriku a pepř. Ponorným mixerem vyšleháme do hladké a jemné směsi. Odložíme do lednice na dvě-tři hodiny.

  2. Oba druhy sýru nakrájíme na drobné kostičky. Přimícháme do masa a případně dochutíme. Tvoříme ploché řízky, uprostřed trochu tenčí. Smažením se vyrovnají.

  3. Řízky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme v rozpáleném tuku z obou stran dozlatova. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší nebo vařenými brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 183 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Šlehaný vepřový řízek se smetanou a sýrem

  • Koubkova Koubkova

    Dnes byly opět k obědu ,moc dobré :-K:yes:

    Odpovědět

  • zdenka.s zdenka.s

    Řízky byly dnes k obědu ,šťavnaté, pŕitom nenasáklé olejem.No,pochutnali jsme si.
    Dala jsem jen goudu ,muž Hermelín nejí .
    Rozhodně nebyly naposled .Pro mě je mika59 jistotou, která nezklame :-K

    Odpovědět

  • Zdenek z Police Zdenek z Police

    Opravdu ,,POVEDENÁ dobrota",chutná,šťavnatá.Lepší než námi oblíbený ,,holanďan".:yes:;-)

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Eja57: :-D Děkuji..;-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    To je takový hooodně luxusní a skoro dietní :-8 "holanďan" marně se snažím si kousek vydloubnout z monitoru svého laptopu:yes:

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Koubkova: Děkuji za vyzkoušení..;-) mám radost, že chutnalo..díky..:-K:-K

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    Dnes vyzkoušeno :yes::-K:-K

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Zdenek z Police: Teď už jen doufám, že bude chutnat...;-)

    Odpovědět

  • Zdenek z Police Zdenek z Police

    Jdu do toho,vytrhli jste mě trn z paty.V.plec mám,ale nemohl jsem se rozhodnout na co maso použiji.Ale dám k tomu šťouch.brambory.
    DÍKY :yes:

    Odpovědět

  • JanaHl JanaHl

    Tak přesně takhle (ale jen s tvrdým sýrem) ten řízek dělají u nás v jedné restauraci a občas si na něj dojdu. Zrovna dneska jsme na to s neteřkou vzpomínaly a měla jsem docela chuť si ho udělat.:yes:

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    casino: Nedělám to poprvé a nemám s tím problém, vždy se mi maso dobře rozmělní..

    Odpovědět

  • casino casino

    "Ponorným mixerem vyšleháme..."
    Ponorný mixer, zvaný též "tyčák" znám a mám už několikátý :yes:
    Když ho ale pověřím, že aby zpracoval dohladka půl kila mletého masa a POUZE půl kelímku smetany, tak ve směsi akorát dělá otvory podle svého průměru a v podstatě pracuje pouze jako jakési kulaté šťouchadlo s motorem, v tomto případě takřka zbytečným...:-O
    No, asi máte výkonnější udělátko, že ;-)

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    To musí být dobrota:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: slehany mlety řízek řízek z mletého masa se sýrem vepřový řízek se sýrem pečené řízky se smetanou slehane rizky vepřové řízky pečené se smetanou ponorní řízek holandský řízek slehany

Zapomněl/a jsem heslo