Nutriční hodnoty (Hrášek na smetaně s koprem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 324 kJ / 1 511 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 49,16 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 44,73 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,43 g |
| Tuky | 123,23 g |
| – nasycené | 68,55 g |
| – nenasycené | 43,17 g |
| –– mononenasycené | 37,89 g |
| –– polynenasycené | 5,28 g |
| ––– omega 3 | 0,78 g |
| Vláknina | 5,10 g |
| Cholesterol | 1,21 g |
| Sodík | 555 mg |
| Sůl | 1,24 g |
| Sacharidy | 50,05 g |
| – cukry | 25,10 g |
| ––– laktóza | 19,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 350 - 400 g 350 - 400 g čerstvého nebo mraženého hrášku | ||
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| cca 30 g 30 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| cca 500 ml 500 ml 12% smetany nebo kombinace vývaru a smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 12% | 500 ml |
| kopr čerstvý nebo sušený | Kopr nať čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| cukr krupice | Cukr bílý | |
| ocet | Ocet lihový | |
| 3-4 3-4 vejce | Vejce slepičí | 245 g |