

Majonézové koláčky bez kynutí
Suroviny cca 50-60 ks podle velikostí
- 600 g hl. mouky
- 8 kostek cukru
- 1 celé vejce
- 2 žloutky
- 4 lžíce majonézy
- 1/4 l mléka
- 2 dcl oleje
- 100 g droždí
- citr. kůra
- špetka soli
- náplň:
- povidla
- cukr moučka
- skořice
- ----
- vejce na potření
- Drobenka:
- 100 g polohrubé mouky
- 80 g másla
- 80 g cukru
- máslo + rum na konečné mazání
Postup přípravy receptu
Nejprve připravíme drobenku a taky smícháme povidla s cukrem a skořicí. Z vlahého mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Smícháme mouku s kváskem a zbytkem surovin.
Nenecháme kynout a na pomoučený vál odkrajujeme kousky těsta. Každý kousek zploštíme, naplníme náplní a uzavřeme. Klademe na plech s pečícím papírem.
Uprostřed koláčku uděláme důlek, potřeme vejcem a dáme drobenku. Pečeme na 190-200 st cca 15 minut do růžova. Ještě horké potíráme rozpuštěným másle s rumem.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem získala od kamaráda ze Studénky, který slavil narozeniny a pekla mu koláčky maminka. Moc nám chutnaly, tak jsem je vyzkoušela. Opravdu jsou moc dobré.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Majonézové koláčky bez kynutí
-
martinice: koláčky jsem dělala přesně dle tohoto receptu a byly fantastické ( viz. foto, Buchyna ), když se Vám nelíbí, nikdo Vás nenutí.
-
martinice: Takhle je to v receptu co jsem dostala, takhle jsem to dělala...
a jsou výborné...
Možná po vyzkoušení by jste byla překvapená...
A to, že jste to nepoužila Vy, neznamená že je to špatné..
-
Peču hodně ale ještě jsem nikdy nepoužila 100g droždí ani do tužších těst jako je chleba nebo vánočka
-
Už je peču po několikáté .. jsou jednoduché,rychlé a výborné
-
Jsou výborné
-
Jana Remkova:
Máš je krásné
Díky
-
Táákže, vykonáno jest
. Miládko, mám jich kolem 50 kusů z celé dávky. Ty píšeš, že uděláme důlek a potřeme vajíčkem. Mi ten první plech, když jsem to tak dělala malinko praskal. Takže ty další jsem už podle sebe potírala jen máslem a jsou parádní. Děkuji ti za recept, od tebe už druhé koláčky, které jsem musela vyzkoušet. No a přidávám foto
-
Jana Remkova: Ano Jani tak je to v receptu
-
Miládko, koukám na to droždí. Opravdu 100 g?? Já dávám na půl kg mouky tak půl kostky, tak se raději ptám
-
Anna Kocikova: Drahuško to na tom velkém tácku je z poloviční dávky. Testovala jsem je a budu je péct na nedělní pouť. A děkuji, budu ráda, když vyzkoušíš.
-
Dělávám Majolkové® koláčky se sladkou i slanou náplní
Ale bez kynutí jsem je ještě nezkoušela.Děkuji za recept
Vypadají nádherně
Miladko,prosím Tě,kolik je cca koláčků z uvedených surovin(+,- podle velikosti) -
NADEI: Děkuji a doporučuji..budu ráda za zprávu.
-
těsto s majonézou je vždy dobré a ještě když nemusí kynout,tak je super ,takže mám uloženo a vyzkouším
-
Jana Remkova: Nebudeš litovat
A díky
-
Zatím jsem dělala majonézové jen housky. A ty mne dobře znáš a víš, že vyzkouším i tyhle koláče