Nutriční hodnoty (Cuketová omáčka se sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 3 778 kJ / 903 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,77 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 28,65 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,12 g |
| Tuky | 64,48 g |
| – nasycené | 35,67 g |
| – nenasycené | 27,59 g |
| –– mononenasycené | 23,67 g |
| –– polynenasycené | 3,92 g |
| ––– omega 3 | 0,17 g |
| Vláknina | 7,58 g |
| Cholesterol | 116 mg |
| Sodík | 1,30 g |
| Sůl | 3,25 g |
| Sacharidy | 45,00 g |
| – cukry | 26,39 g |
| ––– laktóza | 19,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g mladé cukety | Cuketa čerstvá | 300 g |
| 50 g 50 g nakrájené anglické slaniny | Anglická slanina | 50 g |
| 50-70 g 50-70 g strouhaného sýru Gouda | Gouda 45% t. v s. | 60 g |
| 2 2 šalotky | Šalotka čerstvá | |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 300-400 ml 300-400 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 350 ml |
| kousek kousek másla | Máslo kravské | |
| pár lístků lístků bazalky | Bazalka čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý |