Dýňová polévka mistra kuchaře

Maryla337 Kuchařka: Maryla337

Doba přípravy: asi 1 hodina s přípravou Podle velikosti dýně Polévky 15 názorů

Suroviny

1 dýně (Hokaido)
4-5 brambor
muškátový květ
muškátový oříšek (špetka )
vývar
3 stroužky česneku
pepř
smetana
1 cibule
voda podle potřeby
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Dýni oloupeme, vydlabeme, rozkrájíme na kostky.

  2. Brambory taktéž po oloupání nakrájíme.

  3. Cibuli zpěníme na tuku, vložíme dýni a brambory.

  4. Zalijeme vodou a vaříme do změknutí.

  5. Rozmixujeme, zalijeme smetanou.

Poznámka

Jedla jsem to prvně, vždy jsem nad tím ohrnovala nosánek, fakt bomba, bašta

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dýňová polévka mistra kuchaře

  • casino casino

    Dýýýně (bez brambor) 100x jinak:yes:
    No, napřed se na jaře patrně zbláznila paní casinová s výsevem tyqovitých, a fčíl se zase utrhly ze řetězu ony rostliny a plodijó a plodijó, jak řikajó na Hané:-D
    Takže u nás máme 2x denně hokaido, patizony, zpestřené sem tam cukýnami a aby to nebylo furt na dvě brda, tak to občas prokládám oharkovým salátem:-))

    Jak píši nejníže, tak dýní (neloupanou) do krému někdy peču, někdy ji podusím na cibulce (někdy pozlacené, někdy jen zesklovatěné) někdy ji jen povařím. Mám odzkoušeno, že krátký var dýni nesvědčí; je tam jakási pachuť, která varem (asi 20´) zmizí. S kořením dělám jako se šafránem...; třeba dnes úúúplně bez ničeho:yes: Jindy symbolicky česneku, trošku pepře (z estet. důvodu bílý). Se slepičím vývarem (ALNATURA) je nejlepčí:yes:

    Tož tak:-) A jdu krájet výše uvedenou zeleninu na pečení...

    Odpovědět

  • maris maris

    Maryla337: dýni jsem neloupala, opravdu se nemusí,;-) polévku z ní dělám často, tak proto to vím a místo dvou masoxů jsem dala drůbeží vývar. Posílám bodík a dovolila jsem si přidat fotku:-).

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Maryla337: zkus někdy kousek syrové slupky z hokkaido ochutnat - mně chutnala jak oříšky:-):-)
    Vařením se slupka "ztratí", opravdu není treba loupat. Jen to vyzkoušet ;-)

    Odpovědět

  • Maryla337 Maryla337(autorka receptu)

    spagetka: mne řekl kuchař oloupat tak oloupat

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Skutečně nevím, kdo tento text aktivoval, ale prosím moderátorky, dávejme si pozor na to, co aktivujeme. Díky:-K:-K
    Souhlas s maris - pokud nemáte foto hotové polévky, tak sem raději nedávejte žádné, jak vypadá dýně, brambory a česnek, víme, navíc jsou to jen zkopírované fotky potravin..
    Snažila jsem se postup čitatelně upravit, to loupání tam autorce nechávám, i když tato dýně se fakt neloupe, ale to si musí autorka upravit sama.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    milhajkova: Nemyslím;-)

    Odpovědět

  • badak badak

    Maruško Maruško! Jestli má takto vařit mistr kuchař, tak nás chraň Panbůch před těmi, co mistři nejsou... Nemyslím že je do krémové polévky z dýně Hokkaido nutné ještě přidávat brambory, dýně sama obsahuje dost hmoty, aby byl krém po rozmixování dostatečně hustý a brambory by pozměnily jeho jemnou chuť. Loupat Hokkaido je naprosto zbytečné, velmi tvrdá slupka se zázračně rozpustí již po deseti minutách vaření. Masoxy mistr kuchař jistě nepoužívá, toleroval by nejspíše vývar ze slepice a dle chuti dosolit. Na severu Sulawesi kde nás tuto polévku před dvaceti lety naučili, dýni před vařením opékali, ale někde to dělají i bez opékání a je to též dobré a rychlejší. Místně jsme se setkali s přidáváním čerstvého zázvoru a pálivého sambálu (pasta z chili), případně posekané natě koriandru (čínská petržel), ale to záleží na tom, jak chce mít kdo polévku pikantnější. Jiné koření není třeba a není zvykem používat ani česnek a cibuli, to se používá v evropských verzích této polévky. Smetanu přidávají ve formě husté šlehačky až na talíř. Přeji dobrou chuť!

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Opravdu musím ty brambory před oloupáním a rozkrájením vydlabat?:-D:-D - viz velmi nedbalý text receptu
    Zřejmě asi ne - stejně tak, jako nemusím loupat tuto dýni.:no:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Maryla337: Potom by ale nemalo byť foto také aké je. Treba to zmazať a ak polievka bude, doloží sa. Ilustračné fotky sa tu nedávajú. ;-)

    Odpovědět

  • milhajkova milhajkova

    casino:Mistr kuchař nepoužívá masox...Nikdy!!!!!

    Odpovědět

  • Maryla337 Maryla337(autorka receptu)

    maris: už nepřidám už je sněděná

    Odpovědět

  • maris maris

    Maryla337: prosím, přidej svoji fotku hotové polévky;-)

    Odpovědět

  • Maryla337 Maryla337(autorka receptu)

    casino: mě to tak blo poraděno ............

    Odpovědět

  • MarcelaPa MarcelaPa

    casino: sto lidí, sto chutí.

    Odpovědět

  • casino casino

    No, mistr kuchař by dýni (Hokaido) před vařením samozřejmě upekl...;-)
    Samozřejmě neloupanou:-))

    Odpovědět

Tématické fráze: top recepty dýnová polévka mistr kuchař jak se dělá dyňová polévka polévka z dýně hokaido dýňová polévka s brambory jak se loupe dýně dýňová polévka hokaido top recept dýnova polévka s cibulí jak se dělá polévka hokido dýňová polévka,brambor cibule recept musi se dyne pred varenim loupat? dýňová polévka hokaido masox dýňová polévka hokaido s masoxem mistr kuchař a jeho recepty dyňová polévka z hokaido a brambory dýňová polévka recepty mistra kuchaře top recepty dýnová polévka z hokaido dýnová polévka hokaido se šafránem dýňová bramborova polévka hokaido

Zapomněl/a jsem heslo