Dýňová polévka mistra kuchaře
Suroviny
Porce: Podle velikosti dýně
Nutriční hodnoty
Energie | 1 014 kJ / 242 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,74 g |
Tuky | 0,48 g |
Vláknina | 12,09 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 23 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 49,05 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jedla jsem to prvně, vždy jsem nad tím ohrnovala nosánek, fakt bomba, bašta
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 7. 2015 13:01
Dýýýně (bez brambor) 100x jinak
No, napřed se na jaře patrně zbláznila paní casinová s výsevem tyqovitých, a fčíl se zase utrhly ze řetězu ony rostliny a plodijó a plodijó, jak řikajó na Hané
Takže u nás máme 2x denně hokaido, patizony, zpestřené sem tam cukýnami a aby to nebylo furt na dvě brda, tak to občas prokládám oharkovým salátem
Jak píši nejníže, tak dýní (neloupanou) do krému někdy peču, někdy ji podusím na cibulce (někdy pozlacené, někdy jen zesklovatěné) někdy ji jen povařím. Mám odzkoušeno, že krátký var dýni nesvědčí; je tam jakási pachuť, která varem (asi 20´) zmizí. S kořením dělám jako se šafránem...; třeba dnes úúúplně bez ničeho Jindy symbolicky česneku, trošku pepře (z estet. důvodu bílý). Se slepičím vývarem (ALNATURA) je nejlepčí
Tož tak A jdu krájet výše uvedenou zeleninu na pečení...
29. 11. 2014 19:47
Maryla337: dýni jsem neloupala, opravdu se nemusí, polévku z ní dělám často, tak proto to vím a místo dvou masoxů jsem dala drůbeží vývar. Posílám bodík a dovolila jsem si přidat fotku
.
11. 11. 2014 07:07
Maryla337: zkus někdy kousek syrové slupky z hokkaido ochutnat - mně chutnala jak oříšky
Vařením se slupka "ztratí", opravdu není treba loupat. Jen to vyzkoušet
10. 11. 2014 21:27
spagetka: mne řekl kuchař oloupat tak oloupat
10. 11. 2014 11:29
Skutečně nevím, kdo tento text aktivoval, ale prosím moderátorky, dávejme si pozor na to, co aktivujeme. Díky
Souhlas s maris - pokud nemáte foto hotové polévky, tak sem raději nedávejte žádné, jak vypadá dýně, brambory a česnek, víme, navíc jsou to jen zkopírované fotky potravin..
Snažila jsem se postup čitatelně upravit, to loupání tam autorce nechávám, i když tato dýně se fakt neloupe, ale to si musí autorka upravit sama.
10. 11. 2014 00:10
milhajkova: Nemyslím
9. 11. 2014 23:38
Maruško Maruško! Jestli má takto vařit mistr kuchař, tak nás chraň Panbůch před těmi, co mistři nejsou... Nemyslím že je do krémové polévky z dýně Hokkaido nutné ještě přidávat brambory, dýně sama obsahuje dost hmoty, aby byl krém po rozmixování dostatečně hustý a brambory by pozměnily jeho jemnou chuť. Loupat Hokkaido je naprosto zbytečné, velmi tvrdá slupka se zázračně rozpustí již po deseti minutách vaření. Masoxy mistr kuchař jistě nepoužívá, toleroval by nejspíše vývar ze slepice a dle chuti dosolit. Na severu Sulawesi kde nás tuto polévku před dvaceti lety naučili, dýni před vařením opékali, ale někde to dělají i bez opékání a je to též dobré a rychlejší. Místně jsme se setkali s přidáváním čerstvého zázvoru a pálivého sambálu (pasta z chili), případně posekané natě koriandru (čínská petržel), ale to záleží na tom, jak chce mít kdo polévku pikantnější. Jiné koření není třeba a není zvykem používat ani česnek a cibuli, to se používá v evropských verzích této polévky. Smetanu přidávají ve formě husté šlehačky až na talíř. Přeji dobrou chuť!
9. 11. 2014 20:47
Opravdu musím ty brambory před oloupáním a rozkrájením vydlabat? - viz velmi nedbalý text receptu
Zřejmě asi ne - stejně tak, jako nemusím loupat tuto dýni.
9. 11. 2014 20:39
Maryla337: Potom by ale nemalo byť foto také aké je. Treba to zmazať a ak polievka bude, doloží sa. Ilustračné fotky sa tu nedávajú.
9. 11. 2014 20:25
casino:Mistr kuchař nepoužívá masox...Nikdy!!!!!
9. 11. 2014 14:12
maris: už nepřidám už je sněděná
9. 11. 2014 09:13
Maryla337: prosím, přidej svoji fotku hotové polévky
8. 11. 2014 21:35
casino: mě to tak blo poraděno ............
8. 11. 2014 20:57
casino: sto lidí, sto chutí.
8. 11. 2014 19:11
No, mistr kuchař by dýni (Hokaido) před vařením samozřejmě upekl...
Samozřejmě neloupanou
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více

Rybízový koláč se sněhovou čepicí
Přidáno před 14 hodinami

Muffiny se směsí drobného ovoce
Přidáno 2. 7. 2022 09:51

Kuřecí soté se zeleninou a vlašskými ořechy
Přidáno 2. 7. 2022 09:33

Panenka v paprikové omáčce
Přidáno 2. 7. 2022 08:42

Grilovaný rumpsteak v marinádě
Přidáno 2. 7. 2022 08:16

Jednoduchý čokoládový dort s višněmi
Přidáno 1. 7. 2022 12:17
Právě bylo uvařeno:

Žampiónová polévka
uvařil/a MarieKris
před 45 sekundami

Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
uvařil/a Mura_jedovata
před 59 minutami

Kapří filet na grilu
uvařil/a Petulice
před 1 hodinou

Hovězí na žampionech
uvařil/a monyss
před 1 hodinou

Nadýchaný hrnečkový perník
uvařil/a lenkavozihnojova
před 1 hodinou

Kuřecí prso na másle s restovaným pórkem a žampiony
uvařil/a MayaCZ
před 3 hodinami

Vláčný perník z kefíru
uvařil/a Adris
před 11 hodinami

Banánové lívance II.
uvařil/a Jan Nemec
před 12 hodinami

Mrkvové kostky-trochu zdravější
uvařil/a Jan Nemec
před 12 hodinami

Brusinky z rybízu
uvařil/a Tomybarvaa
před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: mistr kuchař top recepty dýnová polévka jak se dělá dyňová polévka polévka z dýně hokaido dýňová polévka s brambory jak se loupe dýně dýňová polévka šefkuchař top recepty dýně hokaido polevka oloupání dýně hokaido dýňová polévka dýňová polévka hokaido top recept dýnova polévka s cibulí jak se dělá polévka hokido dýňová polévka,brambor cibule recept musi se dyne pred varenim loupat? dýňová polévka hokaido masox dýňová polévka hokaido s masoxem mistr kuchař a jeho recepty oloupat hokajdo před vařením? šefkuchaři polévky
Suroviny: dýně, brambory, květ muškátový, ořech muškátový, vývar, česnek, pepř, smetana, cibule, voda
Dýňová polévka mistra kuchaře
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5E6B
15 názorů