Nutriční hodnoty (Salát z vařených krup)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 012 kJ / 1 437 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,64 g |
| Tuky | 51,64 g |
| – nasycené | 9,02 g |
| – nenasycené | 37,88 g |
| –– mononenasycené | 30,00 g |
| –– polynenasycené | 7,88 g |
| ––– omega 3 | 0,29 g |
| Vláknina | 20,50 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 227 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 195,17 g |
| – cukry | 37,78 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g ječných krup | Kroupy ječné | 200 g |
| 1 1 salátová okurka | Okurka salátová čerstvá | |
| 1-2 1-2 barevné papriky (nebo může být i sterilovaná) | Paprika červená čerstvá | 225 g |
| 2 2 rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| 1 1 hlávkový salát | Salát hlávkový čerstvý | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| řeřicha podle chuti | Řeřicha čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 3 lžíce 3 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 33 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce vinného octa | Ocet vinný bílý | 40 ml |
| 1 1 zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 1 lžička 1 lžička medu | Med nepasterovaný | 18 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |