Nutriční hodnoty (Polévka z dýně a rajčat)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 33 807 kJ / 8 080 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 222,63 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 222,63 g |
| Tuky | 49,95 g |
| – nasycené | 7,79 g |
| – nenasycené | 28,77 g |
| –– mononenasycené | 7,65 g |
| –– polynenasycené | 21,12 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 392,92 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,77 g |
| Sůl | 0,38 g |
| Sacharidy | 1 488,52 g |
| – cukry | 1 201,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| dýně hokaido (já měla v mrazáku) | Dýně Hokkaidó čerstvá | |
| cibule | Cibule čerstvá | |
| olivový olej (nebo máslo) | Olej olivový | |
| 3 PL 3 PL špaldové celozrnné mouky | Mouka špaldová celozrnná hladká | 45 g |
| 400 400 g rajčat (můžou být z plechovky krájená, v zimě jsou lepší) | Rajče červené čerstvé | 24000 g |
| 1 l 1 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 PL 1 PL Hrašky | Hraška | 15 g |