Nutriční hodnoty (Biskupský chlebíček z „Cukrářské technologie“ od Aleny Půlpánové z r. 1993)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 87 864 kJ / 21 000 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 306,56 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 135,46 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 171,10 g |
| Tuky | 1 047,12 g |
| – nasycené | 304,67 g |
| – nenasycené | 676,57 g |
| –– mononenasycené | 459,76 g |
| –– polynenasycené | 216,81 g |
| ––– omega 3 | 18,21 g |
| Vláknina | 110,70 g |
| Cholesterol | 3,85 g |
| Sodík | 3,01 g |
| Sůl | 7,32 g |
| Sacharidy | 2 532,10 g |
| – cukry | 1 629,80 g |
| ––– laktóza | 130,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 120 g 120 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 120 g |
| 100 g 100 g margarínu (nebo másla) | Margarín | 100 g |
| 100 g 100 g vajec (zhruba 2 vejce) | Vejce slepičí | 100 g |
| 30 g 30 g rozinek | Rozinky | 30 g |
| 30 g 30 g proslazeného ovoce (směs) | Jahody čerstvé | 30 g |
| 1,5 g 1,5 g kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 1.5 g |
| hladká mouka na poprášení | Mouka pšeničná hladká | |
| olej na vymazání | Olej řepkový | |
| hrubá mouka na vysypání | Mouka pšeničná hrubá | |
| 65 g 65 g cukrářské kakaové polevy | Čokoládová poleva | 65 g |