Nutriční hodnoty (Biskupský chlebíček z „Cukrářské technologie“ od Aleny Půlpánové z r. 1993)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 87 864 kJ / 21 000 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 306,56 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 135,46 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 171,10 g |
| Tuky | 1 047,12 g |
| – nasycené | 304,67 g |
| – nenasycené | 676,57 g |
| –– mononenasycené | 459,76 g |
| –– polynenasycené | 216,81 g |
| ––– omega 3 | 18,21 g |
| Vláknina | 110,70 g |
| Cholesterol | 3,85 g |
| Sodík | 3,01 g |
| Sůl | 7,32 g |
| Sacharidy | 2 532,10 g |
| – cukry | 1 629,80 g |
| ––– laktóza | 130,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg moučkového cukru | Cukr bílý | 1000 g |
| 1,2 kg 1,2 kg hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 1200.0000476837158 g |
| 1 kg 1 kg margarínu | Margarín | 1000 g |
| 1,04 kg 1,04 kg vejce tekutá (cca 20 ks) | Vejce slepičí | 1039.9999618530273 g |
| 300 g 300 g rozinek | Rozinky | 300 g |
| 300 g 300 g ovoce (proslazené, směs) | Jahody čerstvé | 300 g |
| 15 g 15 g kypřícího prášku | Kypřící prášek | 15 g |
| 80 g 80 g oleje na tvořítka | Olej řepkový | 80 ml |
| 90 g 90 g hrubé mouky na tvořítka | Mouka pšeničná hrubá | 90 g |
| 650 g 650 g cukrářské kakaové polevy (ředěné) | Čokoládová poleva | 650 g |