Nutriční hodnoty (Svíčková s domácím knedlíkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 974 kJ / 2 145 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 54,00 g |
| Tuky | 39,00 g |
| – nasycené | 5,80 g |
| – nenasycené | 29,30 g |
| –– mononenasycené | 7,30 g |
| –– polynenasycené | 22,00 g |
| ––– omega 3 | 2,00 g |
| Vláknina | 19,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,61 g |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 385,00 g |
| – cukry | 18,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| mrkev | Mrkev čerstvá | |
| celer | Celer bulva čerstvá | |
| petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| cibule | Cibule čerstvá | |
| 200 ml 200 ml rostlinné smetany | Smetana sójová tekutá | 200 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| nové koření (cca 8 kuliček) | Nové koření | |
| bobkový list (cca 5 listů) | Bobkový list sušený | |
| ocet | Ocet lihový | |
| třtinový cukr | Cukr třtinový | |
| PS: Co se týče zeleniny, tak v největším poměru bychom měli mít mrkev a v menším celer s petrželí. | Celer bulva čerstvá | |
| 500 g 500 g polohrubé – hrubé mouky (já používám i žitnou nebo pohankovou) | Mouka pšeničná hrubá | 500 g |
| 1 hrnek 1 hrnek burizonů | Pukance rýžové | |
| 1 hrnek 1 hrnek perlivé vody | Voda sycená | |
| droždí | Droždí pekařské lisované | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |