Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Omáčka z čerstvých plochých fazolových lusků)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 750 kJ /
3 047 kcal
Bílkoviny144,42 g
– z toho živočišné bílkoviny28,44 g
– z toho rostlinné bílkoviny115,98 g
Tuky122,07 g
– nasycené77,98 g
– nenasycené41,93 g
–– mononenasycené36,98 g
–– polynenasycené4,95 g
––– omega 30,51 g
Vláknina94,20 g
Cholesterol 378 mg
Sodík 358 mg
Sůl0,83 g
Sacharidy296,86 g
– cukry54,76 g
––– laktóza40,56 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g plochých čerstvých fazolí Fazole bílé 500 g
250 ml 250 ml vývaru z fazolí Fazole bílé
750 ml 750 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 750 ml
120 g 120 g másla Máslo kravské 120 g
4 4 rovné lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká
1 1 smetana 36% Smetana kravská sladká 12%
3 lžíce 3 lžíce zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 75 ml
1 1 menší cibule Cibule čerstvá 70 g
bílý pepř Pepř bílý
cukr (dle potřeby) Cukr bílý
sůl Sůl mořská
citronová štáva (dle potřeby) Šťáva z citrónu
Jako jedna z možností jsou dnes k tomu vejce a máslové brambory. Vejce slepičí

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.