Nutriční hodnoty (Omáčka z čerstvých plochých fazolových lusků)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 750 kJ / 3 047 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 144,42 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 28,44 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 115,98 g |
Tuky | 122,07 g |
– nasycené | 77,98 g |
– nenasycené | 41,93 g |
–– mononenasycené | 36,98 g |
–– polynenasycené | 4,95 g |
––– omega 3 | 0,51 g |
Vláknina | 94,20 g |
Cholesterol | 378 mg |
Sodík | 358 mg |
Sůl | 0,83 g |
Sacharidy | 296,86 g |
– cukry | 54,76 g |
––– laktóza | 40,56 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g plochých čerstvých fazolí | Fazole bílé | 500 g |
250 ml 250 ml vývaru z fazolí | Fazole bílé | |
750 ml 750 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 750 ml |
120 g 120 g másla | Máslo kravské | 120 g |
4 4 rovné lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
1 1 smetana 36% | Smetana kravská sladká 12% | |
3 lžíce 3 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 75 ml |
1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
bílý pepř | Pepř bílý | |
cukr (dle potřeby) | Cukr bílý | |
sůl | Sůl mořská | |
citronová štáva (dle potřeby) | Šťáva z citrónu | |
Jako jedna z možností jsou dnes k tomu vejce a máslové brambory. | Vejce slepičí |