Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dukátové buchtičky

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min Bez doby kynutí asi 60 min

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava, Bez doby kynutí asi 60 min)

Dukátové buchtičky jsou vzpomínkou na dětství. Tyto jsou ale zcela jiné. Krájená roláda plněná skořicí a rozinkami pečená jako buchty a na talíři zalitá pudinkem, dává tomuto jídlu zcela jiný rozměr.

Přidat do oblíbených tejaja tejaja Přečíst komentáře 16

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 584 kJ /
4 203 kcal
Bílkoviny105,96 g
Tuky134,74 g
Vláknina20,12 g
Cholesterol 1,36 g
Sodík 762 mg
Sůl2,07 g
Sacharidy631,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Spracujeme cesto z vykysnutého kvásku (mlieko, droždie a troška cukru) a ostatných prísad. Rumom ochutíme. Cesto má byť pevnejšie. Necháme 30 minút kysnúť. Krok 2: Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku 5 mm, potrieme roztopeným maslom alebo olejom, posypeme zvyšným cukrom, hrozienkami a škoricou. Zvinieme do rolády. (Môžeme urobiť rolády dve, lepšie sa pracuje). Krok 3: Roládu nakrájame na plátky asi 2 cm silné a skladáme na vymazaný plech tesne k sebe (tak ako boli v závine, nie reznou stranou), pričom dotykové strany omastíme, aby sa dali dobre oddeliť. Necháme asi 15 minút kysnúť a potom vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Krok 4: Teplé dukátové buchtičky oddelíme, uložíme na taniere, prelejeme krémom a podávame. Krok 5: Krém: v mlieku rozmiešame žĺtky, maizenu, vanilkový cukor a privedieme k varu. Krok 6: Uvaríme na hladký krém a necháme trochu vychladnúť. Ochutíme rumom. Pre deti rum vynecháme.

TIP: Buchtičky s krémem

Zveřejněno 2. 7. 2009 15:07

Poznámka autorky tejaja

Namiesto takto pripraveného krému sa výborne hodí krém zo Zlatého klasu v strednej hustote.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dukátové buchtičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VmGX

Marie

Komentáře (16)

Maizena je tradičně kukuřičný škrob, solamyl bramborový.

magdalenka: ;-) spíš zbytečné a hloupé.

je to úsmevné...

Maryla337::-((:no: zase někdo rýpe :no:

Maryla337::-D:-D:-D učiť sa jazyky, hlavne tak príbuzné.:-D Mimochodom, v 53. rokoch, kedy ste polovicu života prežili v Československu, vy nerozumiete po slovensky ?!? :-O:-D

přeložit do češtiny děkuji :-((

myšinoha 30. 5. 2010 16:48
jéjda, tak takový fofr s odpovědí jsem nečekala:-O , solamyl~ škrob :yes: OK ukládám si do paměti. Děkuji moc dámy :-)

Solamyl je myslím bramborový škrob.

Myšinoho, dovolím si odpovědět za Tejaju...maizena je u nás v ČR solamyl nebo škrob, aby se omáčka pěkně zahustila.

Myšinoha,myslím,že je to kukuřičný škrob.;-)

myšinoha 30. 5. 2010 16:20
.. 2 lyžice maizeny? co je prosim vas maizen(a)? :-? :-?

Babenky, vymenila som fotku, tá stará bola nekvalitná. Včera sme robili buchtičky, tak som to fotila nanovo. ;-);-);-)

Ty buchtičky - roládičky, vypadají úžasně. A konečně někdo vložil recept na krém, který se podobá šodó. Já totiž také dělám krém jen z pudinku, protože ne pravé šodó (žloutky, víno popř. sekt ...atd) jsem si netroufla. :yes::yes: +:yes:

:-p:-p:yes:

Janka, sú síce prácnejšie, ale o to chutnejšie. A keď sa náhodou zvýšia, tak ostane len tak na zjedenie.:-D

Načíst další komentáře (1)

Podobné recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Zobrazit více

Zobrazit více

Tématické fráze:
dukátové buchtičky se šodó, šodo na dukátové buchtičky, krém na dukatové buchtičky, dukátové buchtičky z domácí pekárny, domácí krém na buchtičky se šodo, recept na prave šodo, dukátové buchtičky se šodó recept, nejlepší buchtičky se šodo, dukátové buchtičky v domácí pekárně, buchtičky se šodo z pekárny, šodó krém, dukátovébuchtičky, recept na buchtičky se šodo, krém na buchtičky, dukátové buchtičky krém, buchtičky, pravé šodó, hrnickove buchtičky se šodo, buchtičky se šodo domácí pekárna, buchtičky s pudinkem

Suroviny:
mouka hladká, droždí, mléko, máslo, cukr moučkový, sůl, žloutek, rum, cukr vanilkový, kůra citronová, rozinky, skořice mletá, máslo, mléko, žloutek, cukr, cukr vanilkový, škrob kukuřičný, rum

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dukátové buchtičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VmGX

Přidat fotografie receptu