Nutriční hodnoty (Borůvkový rychlík /i jiné drobné ovoce/)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 26 758 kJ / 6 395 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 199,47 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 43,22 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 156,25 g |
| Tuky | 240,49 g |
| – nasycené | 57,28 g |
| – nenasycené | 161,70 g |
| –– mononenasycené | 106,18 g |
| –– polynenasycené | 55,53 g |
| ––– omega 3 | 7,31 g |
| Vláknina | 164,75 g |
| Cholesterol | 1,05 g |
| Sodík | 1,04 g |
| Sůl | 2,95 g |
| Sacharidy | 775,90 g |
| – cukry | 142,25 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 l 1,5 l borůvek | Borůvky čerstvé | 1500 g |
| 3,5 hrnku 3,5 hrnku špaldové mouky | Mouka špaldová hrubá | 875 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku umělého sladidla (fruktózy pro diabetiky) | E951 - Aspartam | |
| 300 g 300 g Hery | Margarín | 300 g |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 250 ml 250 ml mléka (zhruba) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1 balíček 1 balíček kypřicího prášku | Kypřící prášek | 12 g |
| tuk na vymazání plechu | Margarín |