Nutriční hodnoty (Majonéza a tatarka z vařených vajec)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 054 kJ / 252 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,55 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 19,06 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,49 g |
Tuky | 15,95 g |
– nasycené | 4,17 g |
– nenasycené | 7,25 g |
–– mononenasycené | 5,81 g |
–– polynenasycené | 1,43 g |
––– omega 3 | 0,06 g |
Vláknina | 2,10 g |
Cholesterol | 521 mg |
Sodík | 222 mg |
Sůl | 0,47 g |
Sacharidy | 7,10 g |
– cukry | 4,55 g |
––– laktóza | 2,45 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 vejce natvrdo | Vejce slepičí | 140 g |
50 ml 50 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 50 ml |
1 KL 1 KL dijonské nebo plnotučné hořčice | ||
1 KL 1 KL octa (jablečný, bílý vinný nebo kvasný) | Ocet lihový | 5 ml |
sůl a pepř | Pepř černý | |
špetka špetka cukru | Cukr bílý | |
olej (max. 1 PL) | Olej řepkový | |
1 1 sladkokyselá okurka střední velikosti | Okurka polní zavařená | |
1/2 1/2 menší cibule | Cibule čerstvá | 35 g |