Nutriční hodnoty (Jáhelník)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 12 516 kJ / 2 991 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 106,44 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 60,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 46,40 g |
| Tuky | 51,15 g |
| – nasycené | 16,98 g |
| – nenasycené | 25,76 g |
| –– mononenasycené | 14,51 g |
| –– polynenasycené | 11,25 g |
| ––– omega 3 | 0,35 g |
| Vláknina | 42,50 g |
| Cholesterol | 837 mg |
| Sodík | 1,13 g |
| Sůl | 2,67 g |
| Sacharidy | 505,10 g |
| – cukry | 217,33 g |
| ––– laktóza | 49,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g jablek | Jablko čerstvé | 250 g |
| 1 l 1 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 1000 ml |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 5 lžic 5 lžic cukru | Cukr bílý | 125 g |
| 400 g 400 g jáhel | Jáhly | 400 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| šťáva z 1/2 citronu | Šťáva z citrónu | |
| rozpuštěné máslo | Máslo kravské | |
| tuk na vymaštění | Margarín | |
| 200 g 200 g ovoce (jahody, třešně, meruňky, broskve, švestky) | Jahody čerstvé | 200 g |