Nutriční hodnoty (Dušené vepřové maso s kedlubnou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 3 099 kJ / 741 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,03 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 64,05 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,98 g |
| Tuky | 35,26 g |
| – nasycené | 14,77 g |
| – nenasycené | 17,71 g |
| –– mononenasycené | 14,90 g |
| –– polynenasycené | 2,81 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 15,20 g |
| Cholesterol | 141 mg |
| Sodík | 691 mg |
| Sůl | 1,68 g |
| Sacharidy | 30,03 g |
| – cukry | 8,60 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g vepřového masa (plec, karé, krkovice, kýta) | Vepřová kýta | 300 g |
| 1 1 větší kedlubna | Kedluben čerstvý | 180 g |
| 30 g 30 g uzeného špeku (nebo slaniny) | Špek | 30 g |
| 1 1 šalotka | Šalotka čerstvá | |
| 1 1 větší stroužek česneku | Česnek čerstvý | 70 g |
| 1 snítka 1 snítka tymiánu (nebo majoránka či rozmarýn - dle chuti) | Tymián sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| vývar (dle potřeby) | Vývar masový | |
| jíška (nebo hladká mouka s vodou) | Jíška máslová |