Nutriční hodnoty (Jablečný koláč našich babiček)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 22 221 kJ / 5 311 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 73,35 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 19,11 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 54,24 g |
| Tuky | 228,71 g |
| – nasycené | 138,35 g |
| – nenasycené | 81,07 g |
| –– mononenasycené | 71,23 g |
| –– polynenasycené | 9,84 g |
| ––– omega 3 | 1,07 g |
| Vláknina | 41,40 g |
| Cholesterol | 1,16 g |
| Sodík | 370 mg |
| Sůl | 1,38 g |
| Sacharidy | 713,24 g |
| – cukry | 305,52 g |
| ––– laktóza | 2,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 250 g 250 g másla | Máslo kravské | 250 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce bílého vína (nebo mléka) | Víno bílé suché | 37.5 ml |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 1 kg 1 kg očištěných a nastrouhaných jablek | Jablko čerstvé | 1000 g |
| 1 1 vanilkový pudink | Puding v prášku | 40 g |
| 100 g 100 g cukru krupice | Cukr bílý | 100 g |
| 1 špetka 1 špetka skořice | Skořice ceylonská | |
| tuk na vymazání plechu | Margarín |