Nutriční hodnoty (Bramborová / batátová polévka s medvědím česnekem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 3 597 kJ / 860 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,72 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,42 g |
Tuky | 63,36 g |
– nasycené | 41,87 g |
– nenasycené | 19,08 g |
–– mononenasycené | 16,36 g |
–– polynenasycené | 2,73 g |
––– omega 3 | 0,74 g |
Vláknina | 15,40 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 166 mg |
Sůl | 0,43 g |
Sacharidy | 53,35 g |
– cukry | 16,10 g |
––– laktóza | 6,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
100 g 100 g brambor | Brambor zimní | 100 g |
100 g 100 g batátů | Batáty neloupané | 100 g |
máslo (nebo olej) | Máslo kravské | |
1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
120 g 120 g řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | 120 g |
350-400 ml 350-400 ml vývaru (dle potřeby) | Vývar masový | 375 ml |
200 g 200 g smetany ke šlehání (nebo zakysané) | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
1 1 hrstka medvědího česneku | Česnek medvědí čerstvý | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
1 špetka 1 špetka muškátového květu | Muškát květ sušený |