Nutriční hodnoty (Citronová babetka - jemná a vláčná)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 14 318 kJ / 3 422 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,28 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 38,12 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,16 g |
| Tuky | 134,36 g |
| – nasycené | 15,66 g |
| – nenasycené | 104,73 g |
| –– mononenasycené | 74,85 g |
| –– polynenasycené | 29,88 g |
| ––– omega 3 | 8,32 g |
| Vláknina | 7,90 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 507 mg |
| Sůl | 1,42 g |
| Sacharidy | 486,00 g |
| – cukry | 262,90 g |
| ––– laktóza | 4,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 200 g 200 g cukru krupice | Cukr bílý | 200 g |
| 100 ml 100 ml oleje | Olej řepkový | 100 ml |
| 50 ml 50 ml citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 50 ml |
| kůra z 1 kůra z 1 bio citronu | Citrón čerstvý | |
| 100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
| 1 1 vanilkový pudinkový prášek | Puding v prášku | 40 g |
| 1/2 1/2 kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| tuk na vymazání plechu | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání plechu | Mouka pšeničná hrubá | |
| moučkový cukr na povrch (nebo citronová či bílá čokoládová poleva) | Cukr bílý |