Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Pampelišková polévka podle Lidušky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie4 835 kJ /
1 156 kcal
Bílkoviny12,71 g
– z toho živočišné bílkoviny3,88 g
– z toho rostlinné bílkoviny8,83 g
Tuky79,17 g
– nasycené51,56 g
– nenasycené25,51 g
–– mononenasycené22,73 g
–– polynenasycené2,78 g
––– omega 30,57 g
Vláknina61,30 g
Cholesterol 252 mg
Sodík 414 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy68,62 g
– cukry10,52 g
––– laktóza4,82 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
250-300 g 250-300 g pampeliškových listů Jitrocel list 275 g
1 1 větší cibule Cibule čerstvá 70 g
40 g 40 g másla Máslo kravské 40 g
150 ml 150 ml smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 150 ml
3 plátky 3 plátky toustového chleba (nebo klasického) Toast pšeničný bílý 60 g
zeleninový vývar (nebo drůbeží dle potřeby) Vývar zeleninový
sůl Sůl mořská
mletý bílý pepř Pepř bílý mletý
muškátový květ podle chuti (nebo česnek) Muškát květ sušený
krutony Krutony
vařená vejce (na hniličku, ztracená) Vejce slepičí

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.