Nutriční hodnoty (Jednoduché koprové brambory)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 4 457 kJ / 1 065 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,43 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,78 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,65 g |
| Tuky | 83,44 g |
| – nasycené | 41,88 g |
| – nenasycené | 40,31 g |
| –– mononenasycené | 34,70 g |
| –– polynenasycené | 5,61 g |
| ––– omega 3 | 0,16 g |
| Vláknina | 7,35 g |
| Cholesterol | 98 mg |
| Sodík | 1,71 g |
| Sůl | 4,15 g |
| Sacharidy | 56,45 g |
| – cukry | 5,26 g |
| ––– laktóza | 2,01 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5-6 5-6 brambor uvařených ve slupce (nebo zbylých od oběda) | Brambor zimní | 275 g |
| 70-100 g 70-100 g anglické slaniny | Anglická slanina | 85 g |
| 2 2 šalotky (nebo jarní cibulky) | Šalotka čerstvá | |
| mléko (nebao smetana na vaření 12 %) | Smetana kravská sladká 12% | |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 2 lžíce 2 lžíce strouhaného sýru | Sýr kravský tvrdý 30% | 30 g |
| 1 lžička 1 lžička másla (podle tučnosti slaniny) | Máslo kravské | 8 g |
| 1 špetka 1 špetka kurkumy | Kurkuma mletá | |
| 1 svazek 1 svazek čerstvého kopru | Kopr nať čerstvý | 50 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |