Nutriční hodnoty (Brambory s chřestem, bylinkami a jarní cibulkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 3 493 kJ / 835 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,06 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,21 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,85 g |
| Tuky | 34,97 g |
| – nasycené | 17,03 g |
| – nenasycené | 16,77 g |
| –– mononenasycené | 14,63 g |
| –– polynenasycené | 2,15 g |
| ––– omega 3 | 0,31 g |
| Vláknina | 24,30 g |
| Cholesterol | 77 mg |
| Sodík | 146 mg |
| Sůl | 0,23 g |
| Sacharidy | 106,41 g |
| – cukry | 6,54 g |
| ––– laktóza | 0,24 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g brambor | Brambor zimní | 600 g |
| 1 svazek 1 svazek zeleného chřestu | Chřest zelený čerstvý | |
| 1 svazek 1 svazek jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | 120 g |
| olivový olej | Olej olivový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1,5 lžičky 1,5 lžičky olivového oleje | Olej olivový | 7.5 ml |
| 1,5 lžičky 1,5 lžičky hrubozrnné hořčice | Hořčice hrubozrnná | 7.5 g |
| 3-4 snítky 3-4 snítky libečku (nebo estragonu, petrželky) | Libeček čerstvý | |
| 1 lžička 1 lžička citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 5 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce másla | Máslo kravské | 30 g |