Nutriční hodnoty (Rozmarýnové hovězí na špeku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 937 kJ / 1 419 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,56 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,26 g |
| Tuky | 151,28 g |
| – nasycené | 73,84 g |
| – nenasycené | 75,64 g |
| –– mononenasycené | 64,80 g |
| –– polynenasycené | 10,84 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 2,94 g |
| Cholesterol | 126 mg |
| Sodík | 2,88 g |
| Sůl | 7,20 g |
| Sacharidy | 6,48 g |
| – cukry | 0,42 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| cca 1 kg 1 kg hovězího masa, dle chuti: roštěná, špička, péro... | ||
| 180 g 180 g uzeného špeku | Špek | 180 g |
| 2 2 cibule, velké | ||
| 2 snítky 2 snítky rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| vývar dle potřeby | Vývar hovězí | |
| jíška nebo hladká mouka s vodou | Jíška máslová |