Nutriční hodnoty (Rajčatový salát s olivami a Nivou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 2 152 kJ / 514 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,19 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,83 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,36 g |
| Tuky | 40,16 g |
| – nasycené | 13,47 g |
| – nenasycené | 25,09 g |
| –– mononenasycené | 21,96 g |
| –– polynenasycené | 3,13 g |
| ––– omega 3 | 0,21 g |
| Vláknina | 10,02 g |
| Cholesterol | 53 mg |
| Sodík | 1,08 g |
| Sůl | 2,50 g |
| Sacharidy | 20,19 g |
| – cukry | 11,77 g |
| ––– laktóza | 0,72 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 50 g 50 g Nivy | Niva 50% t. v s. | 50 g |
| 100 g 100 g oliv | Olivy čerstvé zralé | 100 g |
| 2 lžíce 2 lžíce nálevu z oliv | Olivy čerstvé zralé | 30 g |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
| pažitka | Pažitka čerstvá |