Nutriční hodnoty (Kedlubnové placky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 2 921 kJ / 698 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 43,44 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 36,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,73 g |
| Tuky | 38,86 g |
| – nasycené | 20,53 g |
| – nenasycené | 14,55 g |
| –– mononenasycené | 11,76 g |
| –– polynenasycené | 2,80 g |
| ––– omega 3 | 0,28 g |
| Vláknina | 6,65 g |
| Cholesterol | 405 mg |
| Sodík | 1,19 g |
| Sůl | 2,90 g |
| Sacharidy | 40,76 g |
| – cukry | 17,66 g |
| ––– laktóza | 10,04 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| 150 g 150 g kedlubny | Kedluben čerstvý | 150 g |
| 70 g 70 g šunky | Šunka vepřová vařená | 70 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce strouhaného sýru (Eidam, Gouda) | Sýr kravský tvrdý 30% | 37.5 g |
| 3 lžíce 3 lžíce hladké mouky (podle potřeby) | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1/2 1/2 -1 lžička sušeného česneku | Česnek sušený | |
| libovolné bylinky (nemusí být) | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| tuk na smažení | Olej řepkový |