Nutriční hodnoty (Salát z řapíkatého celeru s ricottou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 219 kJ / 769 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,47 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,02 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,45 g |
| Tuky | 34,62 g |
| – nasycené | 10,06 g |
| – nenasycené | 23,83 g |
| –– mononenasycené | 18,82 g |
| –– polynenasycené | 5,01 g |
| ––– omega 3 | 0,29 g |
| Vláknina | 68,86 g |
| Cholesterol | 52 mg |
| Sodík | 1,46 g |
| Sůl | 3,20 g |
| Sacharidy | 46,95 g |
| – cukry | 24,74 g |
| ––– laktóza | 4,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 řapíky 3 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1500 g |
| několik několik listů salátu | Salát hlávkový čerstvý | |
| 100 g 100 g ricotty | Ricotta | 100 g |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 30 ml |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 1 lžička 1 lžička citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 5 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 lžíce 1 lžíce pažitky | Pažitka čerstvá | 15 g |