Nutriční hodnoty (Křenová omáčka II)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 530 kJ / 605 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,42 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,42 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 21,86 g |
| – nasycené | 11,58 g |
| – nenasycené | 8,46 g |
| –– mononenasycené | 5,57 g |
| –– polynenasycené | 2,89 g |
| ––– omega 3 | 0,39 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 238 mg |
| Sodík | 30 mg |
| Sůl | 0,03 g |
| Sacharidy | 91,56 g |
| – cukry | 87,58 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| smetana | Smetana kravská sladká 12% | |
| 1 l 1 l vývaru (nejlépe kuřecího) | Vývar hovězí | 1000 ml |
| 5 kusů 5 kusů toustového chleba | Toast pšeničný bílý | |
| čerstvý křen | Křen čerstvý | |
| 3-4 lžíce 3-4 lžíce cukru | Cukr bílý | 87.5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce octa | Ocet lihový | 15 ml |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| sůl | Sůl mořská |