Nutriční hodnoty (Brokolicový krém s uzeným špekem a smetanou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 555 kJ / 850 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,12 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,80 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 37,32 g |
Tuky | 15,32 g |
– nasycené | 8,17 g |
– nenasycené | 5,55 g |
–– mononenasycené | 3,60 g |
–– polynenasycené | 1,95 g |
––– omega 3 | 0,27 g |
Vláknina | 40,89 g |
Cholesterol | 36 mg |
Sodík | 788 mg |
Sůl | 1,71 g |
Sacharidy | 120,90 g |
– cukry | 28,92 g |
––– laktóza | 3,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 menší brokolice | Brokolice čerstvá | 500 g |
2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
3 3 brambory | Brambor zimní | 150 g |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
2 l 2 l vody | Voda | 2000 ml |
1 1 gelový zeleninový bujon Knorr | Bujón zeleninový | |
olivový olej | Olej olivový | |
100 ml 100 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
1 balení 1 balení (200 g) nakrájeného uzeného špeku | Špek | |
2 2 rohlíky | Rohlík pšeničný bílý | 86 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
plocholistá petrželka | Petržel nať čerstvá | |
něco zeleného na zdobení (já měla olivovou nať) | Cukrářské zdobení |