Langoše nadýchané

IvettaG Kuchařka: IvettaG

Bezmasá jídla 9 názorů

Suroviny

250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
250 ml mléka
1/2 kostky droždí
1 vejce
sůl
cukr na kvásek
kečup
sýr
česnek
smetana
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mouku a sůl nasypeme do větší mísy , přidáme předem připravený kvásek ( vlažné mléko + droždí + cukr), dále přidáme vejce a vypracujeme hladké těsto. Necháme kynout na teplém místě cca 30 minut.

  2. Poté těsto rozdělíme na stejné díly, vyválíme a smažíme langoše ve větším množství oleje. Klademe na papírový ubrousek, aby nasákl přebytečný tuk.

  3. Hotové langoše můžeme dle chuti potřít česnekem, kečupem, smetanou, posypat sýrem atd.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 37 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Langoše nadýchané

  • janky3 janky3

    Asi dvakrát jsem jedla na pouti langoš, který byl nadýchaný, křupavý a neuvěřitelně dobrý. Také jsem ale jedla uprostřed tvrdý a okraje jakžtakž ukousnutelné. Začala jsem je zkoušet doma podle různých receptů, neboť za 50,- Kč jeden kus mi přišel velmi předražený. Ale nikdy se mi nepovedly tak, jako ty nadýchané. Dají se koupit předpečené, ale každý výrobce má jiný recept či zpracování. Zkoušela jsem i některé top recepty. Tyto mi připadají krásně nadýchané, tak je vyzkouším i s válením, třeba je to právě to, co potřebují.:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Lenunka: Langoše majú byť veľké. A vyťahovať ich je oveľa rýchlejšie ako vyvaľkať. :-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Lenunka: Ja bežne robím z kila múky. Ide to jednoducho - najprv urobiť z vykysnutého cesta "bochánky", nechať znovu podkysnúť. Každý kus pred vložením do oleja roztiahnuť v rukách, otáčať pritom, naťahovať. Ide to úplne bez problémov, cesto je ťahavé. V strede tenké, ku krajom hrubšie. A veľké ako celý tanier.
    každý si nájde svoj spôsob, ja robím takto. ;-)

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka(moderátorka)

    mika59: asi taky záleží jak jsou veliké, jestli děláte nějaké malé jakoby "vdolečky" tak asi jo, já dělám přes celou pánev, aby byly na velký talíř, a to si fakt v ruce neumím představit a zvlášť to stihnout smažit třeba z kila mouky, jeden se¨smaží cca 1 min z každé strany, to ani nevyválíte další mezitím, aniž byste ten první spálila, já si je vyválím dopředu a pak jen vytahuji a smažím

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Lenunka: No já nevím,;-) ale odebrat těsto a v ruce roztáhnout na langoš mi příjde rychlejší..;-)

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka(moderátorka)

    tejaja: já langoše vždy vyválím na placku a pak až dovytáhnu před smažením do stran, kdybych měla vytahovat každou placku z kusu těsta, tak nevím jak bych to udělala, potřebovala bych do kuchyně dvě pomocné síly, langoše se smaží chvíli a tímto způsobem vyvalovat a zároveň smažit bych nezvládla

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka(moderátorka)

    IvettaG: dělám skoro stejně, jen do těsta přidávám ještě malý bílý jogurt:-)

    Odpovědět

  • IvettaG IvettaG(autor receptu)

    tejaja: Nám ty klasické nechutnají, upravila jsem si tedy postup podle svého. Takto nám chutnají. Možná někomu budou chutnat také, nejsou tak nasáklé omastkem jako klasické langoše. Snad nevadí že jim tak říkám, když to vlastně klasické langoše nejsou, ale nevím jak jinak bych je pojmenovala :-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Prepáčte, ale langoše sa nevaľkajú, Cesto sa vyťahuje rukami, v strede musí byť tenulinké, na okrajoch hrubšie.

    Odpovědět

Tématické fráze: langose recept recept na langose langoše z polohrubé mouky klasické langoše langoše příprava langoše langoše postup langoše bez smažení recpt na langoše příprava langošů smažení langošů těsto na langoše z polohrubé mouky langoše recepty recept langose postup na langoše jak smažit langoše langoše s polohrubé mouky langoše z kila mouky recepty na langoše klasický langoš