Nutriční hodnoty (Pečené nové brambory s česnekovým tvarohem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 3 909 kJ / 934 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 47,25 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 28,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,05 g |
| Tuky | 19,67 g |
| – nasycené | 9,64 g |
| – nenasycené | 8,45 g |
| –– mononenasycené | 7,30 g |
| –– polynenasycené | 1,15 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 15,65 g |
| Cholesterol | 49 mg |
| Sodík | 282 mg |
| Sůl | 0,83 g |
| Sacharidy | 135,21 g |
| – cukry | 16,30 g |
| ––– laktóza | 9,95 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g nových brambor | Brambor raný | 600 g |
| rozmarýn (tymián, nebo jiná oblíbená bylinka) | Rozmarýn sušený | |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 250 g 250 g tvarohu ve vaničce | Tvaroh polotučný | 250 g |
| 1 lžíce 1 lžíce zakysané smetany nebo majolky | Smetana kravská zakysaná 12% | 25 ml |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky utřeného česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 lžička 1 lžička olivového oleje (nemusí být) | Olej olivový | 5 ml |