Nutriční hodnoty (Vločkovo-jablková kaše)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 1 633 kJ / 390 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,30 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,10 g |
| Tuky | 5,69 g |
| – nasycené | 3,36 g |
| – nenasycené | 1,81 g |
| –– mononenasycené | 1,26 g |
| –– polynenasycené | 0,56 g |
| ––– omega 3 | 0,11 g |
| Vláknina | 10,50 g |
| Cholesterol | 18 mg |
| Sodík | 133 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 67,20 g |
| – cukry | 65,20 g |
| ––– laktóza | 14,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 dl 3 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 300 ml |
| hrst hrst ovesných vloček | Vločky ovesné | |
| 2 2 jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
| 2 lžíce 2 lžíce rozinek | Rozinky | 30 g |
| ½ l žičky žičky perníkového koření | Perníkové koření | |
| javorový sirup nebo máslo | Sirup javorový | |
| skořice | Skořice ceylonská |