Nutriční hodnoty (Žampionová lučina s křupavými bramborami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 088 kJ / 1 216 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,92 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 21,02 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,90 g |
| Tuky | 116,33 g |
| – nasycené | 73,63 g |
| – nenasycené | 37,64 g |
| –– mononenasycené | 34,00 g |
| –– polynenasycené | 3,64 g |
| ––– omega 3 | 0,92 g |
| Vláknina | 8,20 g |
| Cholesterol | 314 mg |
| Sodík | 477 mg |
| Sůl | 1,02 g |
| Sacharidy | 11,23 g |
| – cukry | 5,33 g |
| ––– laktóza | 3,53 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g lučiny | Lučina 70% t.v s. | 200 g |
| 50 g 50 g změklého másla | Máslo kravské | 50 g |
| lžíce lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| 200 g 200 g žampionů | Žampion čerstvý | 200 g |
| 1 1 větší šalotka | Šalotka čerstvá | |
| 1 lžička 1 lžička hořčice | Hořčice plnotučná | 5 g |
| mletý kmín | Kmín mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| brambory uvařené ve slupce do poloměka | Brambor zimní | |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská |