Nutriční hodnoty (Plzeňské (francouzské) brambory)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 13 628 kJ / 3 257 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 148,38 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 127,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,98 g |
| Tuky | 201,72 g |
| – nasycené | 91,66 g |
| – nenasycené | 95,96 g |
| –– mononenasycené | 67,03 g |
| –– polynenasycené | 28,93 g |
| ––– omega 3 | 0,50 g |
| Vláknina | 26,20 g |
| Cholesterol | 1,71 g |
| Sodík | 6,81 g |
| Sůl | 16,30 g |
| Sacharidy | 200,15 g |
| – cukry | 39,45 g |
| ––– laktóza | 25,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 150 g 150 g dietního salámu | Měkký salám | 150 g |
| 150 g 150 g salámu Gothaj | Měkký salám | 150 g |
| 2 2 vejce natvrdo | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 šálek 1 šálek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 3 3 vejce na zalití | Vejce slepičí | 210 g |
| 100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
| 200 g 200 g tvrdého sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 200 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| kmín | Kmín | |
| olej (nebo sádlo) na vymazání | Olej řepkový |