Nutriční hodnoty (Telecí medailonky v hříbkovo - petrželkové omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 3 163 kJ / 756 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,65 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,65 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
| Tuky | 66,33 g |
| – nasycené | 41,27 g |
| – nenasycené | 21,56 g |
| –– mononenasycené | 19,52 g |
| –– polynenasycené | 2,04 g |
| ––– omega 3 | 0,34 g |
| Vláknina | 1,80 g |
| Cholesterol | 189 mg |
| Sodík | 111 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 15,45 g |
| – cukry | 11,48 g |
| ––– laktóza | 7,65 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6 6 telecích medailonků z kýty (po 80 g) | Vepřová kýta | |
| 3 lžíce 3 lžíce přepuštěného másla (ghí) | Ghí | 45 g |
| miska miska pravých hřibů | Hřib čerstvý | |
| 100 ml 100 ml bílého suchého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
| 200 ml 200 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| asi 4 snítky 4 snítky tymiánu | Tymián sušený | |
| 3 lžíce 3 lžíce nasekané petrželky | Petržel nať čerstvá | 45 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |