Nutriční hodnoty (Nákyp s houbami a buráky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 828 kJ / 1 154 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,44 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 29,24 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,20 g |
| Tuky | 105,06 g |
| – nasycené | 59,53 g |
| – nenasycené | 38,31 g |
| –– mononenasycené | 34,20 g |
| –– polynenasycené | 4,11 g |
| ––– omega 3 | 0,39 g |
| Vláknina | 3,20 g |
| Cholesterol | 963 mg |
| Sodík | 378 mg |
| Sůl | 0,72 g |
| Sacharidy | 18,04 g |
| – cukry | 14,15 g |
| ––– laktóza | 8,15 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 mísa (3 l) lesních hub nakrájených na kostičky | Hřib čerstvý | |
| 2 ks 2 ks tmavých baget (Lidl) | Bageta pšeničná | |
| 1,5 dl 1,5 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
| 1 1 vrchovatá lžíce houbového koření či houbové vegety | Provensálské koření | |
| čerstvě mletý pepř - podle chuti | Pepř černý mletý | |
| 4 4 větévky tymiánu | Tymián sušený | |
| 4 4 větévky dobromysli | Oregano sušené | |
| 1 1 svazeček nasekané petrželky | Petržel nať čerstvá | 80 g |
| 3 ks 3 ks vajec | Vejce slepičí | 189 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 10 dkg 10 dkg másla | Máslo kravské | 100 g |
| olivový olej nebo jiný do pekáče | Olej olivový | |
| 2 hrsti 2 hrsti slaných buráků | ||
| 1 1 vrchovatá lžička drceného kmínu | Kmín mletý |