Nutriční hodnoty (Pečená kachna s netradiční rebarborou a bramborovo-křenovým pyré)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 9 397 kJ / 2 246 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,69 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,69 g |
| Tuky | 29,71 g |
| – nasycené | 18,15 g |
| – nenasycené | 8,77 g |
| –– mononenasycené | 7,57 g |
| –– polynenasycené | 1,20 g |
| ––– omega 3 | 0,43 g |
| Vláknina | 34,00 g |
| Cholesterol | 90 mg |
| Sodík | 203 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 369,37 g |
| – cukry | 195,13 g |
| ––– laktóza | 9,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| celá kachna | Kachna | |
| 4 stonky 4 stonky rebarbory | Rebarbora čerstvá | |
| 2 2 jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
| 5 lžic 5 lžic medu | Med nepasterovaný | 180 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| kmín | Kmín | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 5 větviček 5 větviček rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| čerstvá šalvěj | Šalvěj čerstvá | |
| zeleninový/kuřecí vývar | Vývar hovězí | |
| 0,5 l 0,5 l červeného vína | Víno červené suché | 500 ml |
| 1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 4 - 5 cm 4 - 5 cm křenu | Křen čerstvý | |
| 1 kelímek 1 kelímek smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| máslo | Máslo kravské |